За нас

alt text

Пчеларска къща "Балински" е специализирана в производството на биологични пчлени продукти от над 700 броя пчелни семейства.Пчелините са разположени в близост до село Тотлебен, област Плевен.Те се намират в район с богата медоносна растителност.Пчелните продукти се извличат в модерна пчеларска къща,разполагаща с отделни помещения за екстракция и съхранение на пчелните продукти.

Нашата цел през годините винаги е била една - да работим за Вашето здраве, създавайки чисти пчелни продукти, без примеси и добавки.
Историята за началото на отглеждане на пчели от рода ни е дълга и интересна. Фамилното ни име само по себе си говори за пчеларството, вплетено в живота ни още от най-дълбоко минало.
По време на турското робство, българите,които са се занимавали с пчеларство ,били наричани от османците "балини", което в превод означава "медари". В момента рода ни поддържа традицията в създаването на истински пчелен мед.
Най-известнит пчелар от семейството е Румен Балински - познат на всички български пчелари като вдъхновител и организатор на най-голямото българско пчеларско изложение-договаряне "Пчеларство Плевен". До него застават съпругата му Петя и двамата сина Драгомир и Теодор. Следват техните съпруги - съответно Александра и децата Даниел, Яна и Филип и Сара - Ели и Борис.
Чувствайте се свободни да ни потърсите, за всякакви въпроси свързани с пчеларството или относно ваша поръчка на нашите телефони или на имейл info@balinski.bg

Пчеларска къща Балински